Løypekjøring og Korona

Publisert av Jørn Vatn den 13.03.20.

Det er meldt snø og vind i dag og den planlagte kjøringen til Jøldalen og om Hestvatnet/Furusjøen/Kreklingen blir utsatt til i natt. Planen er at Stein starter tråkkinga sent i kveld og kjører hele nettet i natt. Først om Hestvatnet/Furusjøen/Kreklingen, deretter til Jøldalen, og på veg hjem tas stikkløyper og runder på Nerskogen. Det skulle gi fine forhold i morgen, lørdag. Søndag er det igjen meldt dårlig vær og da blir det ikke kjørt slik det nå ser ut.

 

Det er viktig å merke seg anbefalingene fra lokale og sentrale myndigheter når det gjelder koronaviruset. Å dra på hytta i disse dager kan for mange være attraktivt. Men da skal man huske på at hverken Oppdal eller Rennebu kommune har et beredskapsopplegg som kan håndtere mange syke folk på hyttene. For de som er i karantene er derfor ikke Nerskogen stedet å være i disse dager.

 

Dersom man er frisk og rask er det vel ingenting i veien med å dra opp på hytta. Men helserådene fra myndighetene gjelder også her. Man trenger ikke stoppe for å slå av en prat i løypa, man bør minimere besøk til butikken. Dersom man kjenner symptomer, bør man raskest mulig reise hjem til sin egen kommune hvor beredskapsapparatet er dimensjonert for å ta hånd om sine egne innbyggere.